به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، همزمان با هفته دولت سال جاری، سامانه «دولت سنج» تازه ترین اطلاعات عملکردی همه دستگاه های دولتی از جمله بیمهگه عموم مخاطبان سامانه دولت سنج که پیش از این به نتایج بررسی این شاخص مهم دسترسی داشتند، اکنون با پیامی مواجه می شوند که اعلام می کند «بنا به درخواست، عملکرد و امتیاز محرمانه می باشد.»
به عبارت دیگر، مخاطبان این سامانه می توانند هدف گذاری بیمه مرکزی برای ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۴۰۰ را با رقم ۳ درصد مشاهده کنند، اما درباره این که چه میزان از این هدف محقق شده است، اطلاعاتی به آنها داده نمی شود. گرچه پایگاه خبری خرد و کلان، پیشتر این اطلاعات را به طور کامل منتشر کرده است!
انتشار این رقم، بازتاب گسترده ای در میان فعالان صنعت بیمه داشت. برخی آن را نشانه کم کاری در تنوع محصولات و یا استفاده از راهکارهای نوین فروش دانسته بودند، اما برخی اساسا نحوه محاسبه ضریب نفوذ را زیر سوال بردند.
«مجید بهزادپور» رئیس کل پیشین بیمه مرکزی در آخرین نشست خبری خود، با بیان این که «ضریب نفوذ بیمه جهانی هم کاهش یافته است» و یا «نحوه محاسبه GDP تغییر داشته است»، در این باره گفت: بر اساس قیمت های سال ۱۳۹۵، ضریب نفوذ بیمه در کشور ما حدود ۳٫۰۴ است.
به گفته او، فروش خدمات بیمه ای در کشور ما رشد خوبی داشته و به عنوان مثال تعداد افرادی که تحت پوشش بیمه زندگی هستند طی یک سال گذشته از ۱۷٫۲ به ۲۰ میلیون نفر رسیده است، اما یکی از عوامل مهمی که باعث شده ضریب نفوذ بیمه در کشور رشد مطلوب نداشته باشد، نرخ بسیار پایین خدمات بیمه ای است، به گونه ای که تورم در سایر بخش ها اقتصادی، به مراتب بالاتر از تورم در خدمات بیمه ای است. ضریب نفوذ، حاصل تقسیم حق بیمه تولیدی بر GDP است.
پی نوشت: ضریب نفوذ یکی از شاخص های مهم عملکرد صنعت بیمه است که برای بررسی روند رو به رشد صنعت بیمه کشور و همچنین برای مقایسه های بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد. ضریب نفوذ برابر با نسبت حق بیمه ها به تولید ناخالص داخلی است و لذا نشان می دهد که چه سهمی از تولید ناخالص داخلی صرف پرداخت بابت بیمه می شود.
تاریخ: 1402/06/19 منبع: https://khordokalan.ir